Nye cykeloplevelser i 2019

Kulturringen

Kom med på cykelruter i Østjylland spækket med kultur

Odder Kommune er en af 7 kommuner der deltager i Kulturringen. Kulturringen er en ny cykelrute i Østjylland og skaber rammer for rekreativ cykling i Østjylland. En skiltet cykelplanrute i Danmark på 450 km gennem Odder, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Samsø, Aarhus og Skanderborg kommuner. Disse kommuner står bag etableringen af de gode cykelruter, med støtte fra Kulturhovedstad Aarhus 2019 Fonden.

Kulturringens rute går gennem europæisk kultur beliggende i et smukt og varieret landskab af bølgende bakker, sø, hav, skov og vandløb. Ruten opdeles i 20 etaper der er formidlet af bogen ”Kulturringen – Kultur på cykel”, en cykelguidebog på 176 sider. Ved hjælp af cykelguiden kan du udforske dansk kultur og kulturarv side om side med smuk natur og spændende lokalområder fra de mindste landsbyer til Aarhus, som er rutens største by.

Fra maj 2019 kan cykelruten følges ved hjælp af Kulturringens smukke cykelskilte. Du kan cykle hele strækningen eller bruge den offentlige trafik til at hoppe af og på og sammensætte den perfekte tur alt efter interesser, evner og behov. Vælg mellem børnevenlige og oplevelsesrige strækninger eller fokuser på strækninger der især fremmer de gode cykelben.

Kulturringen oplagt feriemål i Danmark – perfekt til en aktiv ferie med en masse fælles oplevelser.

Ruten går via asfaltveje, og masser af alternative muligheder giver lejlighed til at køre en lille interessant omvej – eller at tage toget, færgen eller bussen til uudforskede steder omkring Århus. Der er også forskellige muligheder for overnatning og indkøb langs ruten. Undervejs vil der også være servicefaciliteter, mulighed for ekstra luft i dækkene og toilet og vand. Det vil du bl.a. kunne finde i Cykelguiden “Kulturringen – Kultur på cykel” og den engelske udgave “Kulturringen – Culture By Bike”.

Cykelguidebogen kan købes på Montra Odder Parkhotel.

Hold dig orienteret på www.kulturringen.dk eller på Facebook under Kulturringen – culture by bike.