De første indvandrere

Ophold med kultur

Moesgaard Museums stenalder udstilling i Aarhus

De var mennesker som du og jeg. Konstant på udkig efter nye jagtmarker, mens de trodsede naturens grænser for, hvor mennesket kan leve. I slutningen af istiden vendte de blikket mod nord og begyndte at vandre. 

Kom tæt på de første stenaldermennesker i Moesgaard Museums udstilling om stenalderen.

I denne Moesgaard Museum udstilling kan du fx. møde Koelbjergkvinden, som levede på Fyn for godt 10.000 år siden. Hun ligger i græsset og ler op til os. Sammen med rensdyrjægeren der tysser på os, fordi vi jager dyrene på flugt, optræder de i en multimedieproduktion med landskabsmodeller, pop-up figurer, film og fortælling, der inviterer med på en spændende og fortættet rejse gennem 6.000 års dramatiske miljøforandringer og mennesker i utæmmet rå natur.   

Mød også en 16-årig pige med sit lille spædbarn på Moesgaard Museum. Arkæologer fra Moesgaard Museum har udgravet deres fællesgrav ved en stenalderboplads i Lillebælt. Nu sidder den unge kvinde og hendes baby i udstillingen på Moesgaard, og ser ud over vandet, hvor et par fiskere er ude og tømme ruser, stange ål og jage marsvin. Museumsgæsterne inviteres med på en eventyrlig rejse, på fiskeri og havjagt med pigens familie. Uvejr trækker op, og lyn og torden blitzer og dundrer i rummet, mens blodet fra marsvinejagten fylder havoverfladen.

Ophold med kultur og hotel ved Moesgaard
  • Entré til Moesgaard Museum
  • 2-retters middag
  • Overnatning i dobbeltværelse
  • Stor morgenbuffet på hotellet

Pris pr. person

kr. 625,-

Tillæg for enkeltværelse 200,-

Book online